Négy ajtóval is jöhet a legkisebb kupé BMW

M-es modellt is kaphat a legújabb, még meg sem jelent BMW Gran Coupé

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az új divat szerint bővítené kínálatát a BMW. A 2-es sorozatból készülne Gran Coupé, így maradnak a hátsókerékhajtásnál.


Villantottak már egy izgalmas tanulmányt a bajorok, akkor még csak szondáztatás céljával, és úgy tűnik, bejött a terv. Még nem erősítette meg a BMW, de úgy hallani, új csapott tetejű modell érkezik négy ajtóval, amivel a 2-es széria palettáját bővítik. Tavaly még arról pletykáltak, hogy már ez is az új, fronthajtású platformra épülhet, most viszont jó hír, hogy maradnak a 2-es kupé és kabriónál használt hátsókerekes padlólemeznél, így még nem kell elköszönnünk az izgalmas BMW-ktől.
Hirdetés

Picit nyújtanak a 2-es padlólemezén, így az új Gran Coupé tengelytávját közelebb húzzák a 3-as szedánéhoz. Ezzel nem csak sportos lesz az új négyajtós, de jó eséllyel még lábtér is akad majd benne, bár ebben a kategóriában inkább a fejtér hiánya szokott gondot okozni. Meglátjuk, hogyan oldják ezt meg a BMW-nél, annyit viszont szintén tudni lehet, hogy M-es verzióval is készülnek, a nemrég bemutatott M2 kupéban is tomboló 365 lóerős turbós hathengeressel az orrában. Legkorábban 2019-re érkezhet az M-es, az alapkivitel viszont már korábban, akár 2018-ban - a BMW jól bevált 3 hengeres, illetve négyhengeres blokkjaival. Nem titok, hogy a hibrid modelleket is bővíteni akarják a feltételezhetően 225e Gran Coupéval, melyet a BMW turbós háromhengeres benzinese, valamint egy villanymotor hajtana, és nagyjából 50 kilométert tudna megtenni tisztán elektromosan. Kategóriájában egyedülállóan, ugyanis se a lépcsőshátú Audi A3-ból, se a Mercedes-Benz CLA-ból nincs hibrid variáns.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?