Négy Ferrarit tört össze, és nem ez a leginkább szívszorító

Óriási összeget kéne fizetnie egy tajvani fiatalnak négy lezúzott Ferrariért

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elaludt a volánnál, négy Ferrariba csapódott egy tajvani fiatalember, aki a családi vállalkozásban segített épp édesanyjának saját munkája után. Ki kell fizetnie a kárt, a város pedig mellé áll.


Alig egy hete történt az a baleset Taipei külvárosában, amiben egy Mitsubishi terepjáró és négy Ferrari volt az érintett. Az eset hajnali 5 óra 40 perckor történt, a Mitsubishi sofőre, a 20 éves Lin Chin-hsiang elaludt a volánnál és az út szélén parkoló négy sportautónak ütközött. Lin nem hajtott gyorsan, és saját bevallása, valamint a szondáztatás szerint sem fogyasztott alkoholt, egész egyszerűen fáradt volt. A szakácsként dolgozó fiatal otthagyta az iskolát, hogy minél hamarabb saját keresete legyen, emellett a családi vállalkozásba is besegít, egy boltot üzemeltetnek; két testvérével és édesanyjával él. A hajnali órákban épp kiszállította a bolt áruit, amikor elaludt. A kiszállítást alapvetően édesanyja csinálja, de aznap nem érezte jól magát, így Lin úgy döntött, segít neki.
A Ferrarik tulajdonosai az út széli kávézóban tartózkodtak, ők egy hajnali élményautózás miatt gyűltek össze, és még egy utolsót lazítottak a vezetés előtt. Lin először a leghátul álló sárga 488 oldalának ütközött, majd a fehér F12 bal hátuljának, ami csúnyán összetört, az összetörte az előtte álló kék 488-at, ami nekigurult az előtte parkoló piros 488-nak. Utóbbi karcolásokat szerzett csupán, ennek tulaja nem is kért kártérítést Lintől, a többiek viszont igen. A sárga javítása 27,6, a kéké 36,8, az F12-é pedig 46 millió forintnak megfelelő tajvani dollár lesz az előzetes becslések szerint. Ez összesen kicsit több mint 110 millió forint, miközben Lin fizetése csupán 1600 tajvani dollár, amiből nagyjából 28 év lenne kifizetnie a négy Ferrarit. Sajnos mivel semmiféle biztosítása nem volt, ennek hivatalosan mindenképp sorra kell kerülnie.
Hirdetés

Lin teljes mértékben vállalja a felelősséget és mélységesen szégyelli magát azért, mert hibázott. Azt mondja, akárhogy is, de ki fogja fizetni a javítás költségét. A városban hamar elterjedt a történet, minek következtében több mint 100-an adakoztak Lin családjának. Volt olyan, aki a javítás utáni fényezést ajánlotta fel, amit vélhetően egyik tulaj sem fog elfogadni, de leginkább pénzzel segítették a családot. Volt olyan cserediák, aki betért a boltba és egy 2275 dollárt tartalmazó borítékot adott át, azt mondta, ugyanannyi idős, mint Lin, de neki most telik arra, hogy segítsen, így segít. Nem tudni, összesen mekkora adomány gyűlt össze, de volt, aki 33 700 dollárral segítette a családot. Egy kisebb csoport felkereste a Ferrarik tulajdonosait is, hogy megkérjék őket, nézzék ezt el Linnek és ne követeljék a kártérítést, ugyanakkor erre minden joguk megvan. A történet még csak pár napos és meglehetően szívszorító, így bízunk benne, hogy sikerül egy kevésbé fájdalmas megoldást összehozniuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?