Négy, fontos új modellel támad a Chevrolet

Chevrolet újdonság dömpig jövőre

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A flottavásárlók felé nyit a Chevrolet, de a magánvásárlókról se feledkeznek meg. Dízel téren erősítenek.

Egy nagyon fontos új modellel, az alapáron hétszemélyes Chevrolet Orlando buszlimuzinnal kezdi a 2011-es évet a dél-koreai márka. Októberben indul a sorozatgyártás, nem sokkal ezt követően pedig be is hajózzák az autókat amelyek talán már december végén az országban lesznek – a forgalmazás azonban csak januárban indul majd meg. Ekkor, azaz januárban indul a felfrissített Captiva gyártása, amely márciusban érkezik. Ettől is jelentős forgalom-növekedést remélnek, különösen az eddiginél jóval erősebb dízeleknek köszönhetően.
A felettébb sportos, ötajtós új Aveo márciustól készül, valamikor május során kerülnek az első darabok a hazai szalonokba, és alig egy hónappal később, júniusban már a négyajtós, lépcsős hátú karosszériával is elérhető lesz a sportos kisautó – ezt a változatot várhatóan januárban, a Detroiti Autószalonon leplezik majd le. Ezzel egy időben kerül a szalonokba a Holden formatervezői által készített ötajtós Chevrolet Cruze. Ennél azonban hamarabb, az idei év végén is szolgál újdonsággal a kompakt modell: piacra dobják az autó WTCC limitált szériás kivitelét, amely a feltűnő spoilereken kívül végre alapáron kap 17 colos felniket. Ráadásul a Cruze WTCC már a megújult, Euro 5-höz igazított kétliteres dízelt kapja, aminek 163 lóerő a teljesítménye, és már hatfokozatú, kézi kapcsolású váltó csatlakozik hozzá.
A sok jó hír mellett azonban van egy (három) szomorú is: ezeken kívül más újdonságra nem számíthatunk Magyarországon. Európai szinten megindul ugyan a Chevrolet Corvette, a Chevrolet Camaro és a Chevrolet Volt forgalmazása, de mivel ezen autók eladása komoly befektetést igényel a márkakereskedők részéről – legalább egy autó a szalonban plussz egy tesztautó a Corvette esetén úgy ötven millió forint, és még a szalont át sem építették – ezért ezek megjelenése nem valószínű Magyarországon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?