Négy óra alatt elkeltek a jubileumi Mazda MX-5-ösök

Négy óra alatt elkapkodták az USA-ban a jubileumi MX-5 modelleket

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Múlt héten mutatták be, az Amerikának szánt példányok már el is keltek.


Egy héttel ezelőtt a Chicagói Autószalonon mutatták be azt a jubileumi Mazda MX-5 modellt, amely a típus 30 éves történelme előtt tiszteleg. Az autó különlegességei közé tartozik többek között az egyedi, narancsszínű fényezés, a fegyverszürke, kovácsolt könnyűfém felniszett és az is, hogy csak limitált példányszámban készül.
Hirdetés

Motorházteteje alatt a kétliteres Skyactiv benzinmotor dolgozik 181 lóerővel, az utasterében pedig szintén feltűnnek a narancsszínű díszítések, ahogy arról korábban már írtunk. A vászontetős modell alapára 34 995 dollár, tehát körülbelül 9,8 millió forint, míg a keménytetős RF legkevesebb 37 595 dollárért, körülbelül 10,6 millió forintért vihető haza. Összesen 3000 darabot készít belőle a Mazda, amelyből 500 darab jut az USA piacára.

A Mazda az autó eladásához és a modellek lefoglalásához létrehozott egy különálló oldalt, ahol a rendelés lehetőségének megnyitása után 105 perccel már 100 darabot eladtak. Egy órával később már 250 eladott darabnál tartottak és négy óra elteltével már mind az 500 darab elkelt, amit az USA-nak szántak. Európában a Genfi Autószalonon mutatják meg először az autót és hasonlóan gyors eladási sikerekre számítanak. Szóval, akinek egy ilyen Mazda MX-5 30th Anniversary modellre fáj a foga, mindenképp legyen résen!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?