Négymotoros kocsival áll rajthoz az Acura

NSX kinézetű, de teljesen elektromos autóval mennek a Pikes Peakre

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Pikes Peak hegyi versenyen nagyon sokféle autóval állnak rajthoz, az utóbbi években egyre több elektromos hajtásúval. Az Acura idén egy NSX-et küld, amiből kihagyták a V6-ost.

Nem kis reklámra van szüksége az új NSX sportkocsinak, hogy belopja magát az emberek szívébe, kicsit sokat kellett rá várni, de lehet, hogy megérte. Ugyanakkor ez a szörnyeteg úgy hirdeti, hogy jóformán semmi köze nincs hozzá a műanyag NSX formájú héjtól eltekintve. Ez ugyanis nem egy hibrid sportkocsi, hanem a Pikes Peak hegyi versenyre fejlesztett teljesen elektromos gép.
Hirdetés
Az Acura (Honda) EV concept különlegessége, hogy a szériagyártású NSX-hez hasonlóan 4 motorja van, de a középre szerelt V6-os benzines helyett hátul is iker-villanymotorok hajtják a kerekeket, ahogy elöl is. Adatokat sajnos nem közöltek, de nyilván bődületes teljesítményre képes, persze egy troliénál nem szebb hangorkán kíséretében. Csővázas acélszerkezetre épül, a speciális könnyített versenyfelniken pedig nagy tapadást adó Michelin versenyabroncsok feszülnek. Az NSX villanysárkányát Tetsuya Yamano fogja a hegy csúcsáig terelni, nem ismeretlen neki ez a terep, tavaly már teljesítette egy elektromos CR-Z prototípussal is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?