Neked hány fánk menne egy perc alatt? 19 az új rekord

Megdőlt az egy perc alatti fánkok rajzolása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Van mit megdönteni a rekordok listáján, most épp az egy perc alatt letolt fánkok rekordját döntötték meg. Nem a cukormázasból, hanem a füstös benzingőzösből.


Mennyi fánkot lehet letolni egy perc alatt? A gumifüstös aszfaltra kent fajtából 19-et, az új rekord szerint. Persze, van aki azzal tölti a szabadidejét, hogy rekordokat dönt, most a korábbi kerékpáros pályaversenyzésben olimpiai bajnok Sir Chris Hoy íratta be nevét a Guinness nagykönyvbe azáltal, hogy 19-szer fordult meg egy bója körül, ehhez persze kellett egy alkalmas jármű is.
Hirdetés

A csúcsdöntéshez egy Caterham 620 R szolgált társul, ez a modell nevét az egy tonnára jutó lóerők számáról kapta, ami 620 lóerőt jelent tonnánként. De mivel a kocsi csak fél tonnát nyom, ez 310 lóerős motorteljesítményt takar, mellé a Caterhamhez kapható legkomolyabb felfüggesztés is társul. A brit sportkocsi amúgy is remek irányíthatóságáról híres, így a tulajdonképpen hátsó tengelyen ülve nem is tűnik nagy feladatnak a körzőzés, persze egy idő után már szédítő lehet. Az idén 60 éves Caterham előtt ez egy kis apró tisztelgés Hoytól.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?