Nem, a Ferrari nem költözik Londonba

A Fiat-Chyrsler cáfol, a Ferrari marad Maranellóban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ferrari marad a helyén, Modenától 19 kilométerre délre, Maranellóban. Az FCA konszern cáfolja a Londonba költözés hírét.


Elterjedt a pletyka, hogy a kelet-európai munkavállalók után a Ferrari SpA, a sportkocsikat készítő és a Forma-1-es versenyistállót működtető cég több évtizedes hagyományt megszakítva Londonba költözik. Az elmúlt jó egy hétben kicsit talán túl is pörgetek az autós sajtóban ezek a túlzó elképzelések és az őket magyarázó állítólagos háttérsztorik. Épp ezért most a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) közleményt adott ki, hogy sem adózási, sem más okokból nem fogják a Ferrari székhelyét áttenni Londonba.
Hirdetés

Igaz, ami igaz, az olasz vállalatokra vonatkozó adószabályok kevésbé pozitívak a gyárnak. Az adókörnyezet lecserzése mellett az a szempont is táptalajt adott a rémhírnek, hogy így a cégben érdekelt európai befektetők nagy részéhez is közelebb tudnának kerülni. Az 1929-ben alapított versenycsapat és az 1947-óta saját autókat készítő sportkocsigyár, marad a helyén, Modena mellett, Emilia-Romagna régióban, Észak-Olaszországban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?