Nem a leggyorsabb, de azért még szuperautó a Ford GT

A Fordnál tudják mi a dörgés: az új GT lenyűgöző gép

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Talán nem ez a leggyorsabb szuperautó a vidéken, de a teljesítményére még így sem lehet panasz.

Manapság nincs egyszerű dolga azoknak az autógyártóknak, akik hiperautókkal szeretnék lenyűgözni a vásárló közönséget. Nem panaszkodhatunk, az utóbbi években számtalan finom újdonsággal el voltunk kényeztetve, azonban a teljesítményében talán kissé visszafogott Ford GT még mindig igazi versenyautó hangulatot sugároz magából.
Hirdetés

Nézzük meg rögtön a karosszériát, és a borotvaéles vonalakat. Remek példa arra, hogy lehet egy valódi versenyautó aerodinamikai csomagját egy utcai szuperautóba integrálni. Nemcsak a teljesítmény, hanem a látvány szempontjából sem utolsó.
A motort tekintve a Ford úgy döntött, hogy egy V6-os, 3.5 literes ikerturbós EcoBoost egység került beépítésre, amellyel 647 lóerőt, valamint 745 Nm nyomatékot lehet kisajtolni belőle, és egy hétsebességes váltó kapcsolódik hozzá. A 348 km/h, míg 0-ról 60 mérföld/órára mindössze 3.8 másodperc alatt gyorsul föl. De nézd meg inkább Doug DeMuro videóját Te is!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?