Nem csak a csiga viszi a házát

230 tonnás házat költöztettek Svédországban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Többek között egy 620 lóerős V8-as Scania segítségével költöztettek el egy fél falut Svédországban. Videón látható a házszállítás.

Malmberget eltűnik - mondja a vasércbánya szóvivője, ami akár szomorú is lehetne, hiszen Malmberget a bánya útjában álló falu neve. 30 ház azonban megmenekül a bontástól, mert azokat inkább elszállítják a 7 kilométerre fekvő Koskullskulle községbe. Csak betolatnak alájuk a 18 tengelyes trélerrel, és már indulhat is a szállítás.
Hirdetés
No persze mindez messze nem ilyen egyszerű, ám tény, hogy például a 18 tengelyes, 144 kerekű szállítójármű tengelyenként 36 tonna teherbírású, azaz akár közel 650 tonna mozgatására is alkalmas. Így ezen biztosan nem múlik a legfeljebb 230 tonnás épületek költöztetése. A Scania R 620 vontatók viszont „csak” 250 tonnát mozgathatnak, ezért nagyobb rakományok szállításánál egy másik vontató is besegít, hátulról tolva és fékezve a szerelvényt, ahogy az alábbi videón is látható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?