Nem csak a rakéta, egy Dodge is megszenvedte a SpaceX kilövését

A Starship kilövésekor törmelékek találtak el egy Dodge Caravant, csúnya pusztítást végezve az autón

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Tesla vezér Elon Musk űrhajója mindössze 4 percet töltött a levegőben majd látványosan felrobbant, ám még a kilövés pillanatában a hatalmas füstfelhő áldozata lett egy Dodge Caravan.

Minden idők legerősebb rakétájaként mutatta be a SpaceX a Starshipet, ám az erő nem minden - tartja a mondás. A most levegőbe küldött szerkezet mindössze 4 perccel a kilövés pillanatától számítva felrobbant és darabjaira hullott 39 kilométeres magasságban. Szerencsére emberáldozattal nem járt a szerencsétlenül elsült kísérlet, hiszen a Starship a tervek szerint csupán bizonyos magasságig emelkedett volna, majd miután megkerüli a Földet visszatért volna a levegőből a Csendes-óceánba.
Hirdetés
A LabPadre élőben közvetítette a kilövést, a felvételeken pedig jól kivehető mekkora erő dolgozott a rakéta környékén. A közvetítésben ugyanis egy Dodge Caravan is kiszúrható a videó bal sarkában, az előretörő füstfelhő pedig törmelékeket is tartalmaz az égéstermék mellett. Az egyik ilyen - feltehetőleg- kőzetdarab eltalálta az autó hátulját és pillanatok alatt eltüntette a Caravan csomagtartó-ajtaját. A két narrátor szerint nem csak a hátsó traktus sérült, az első szélvédőt is kiütötte a törmelék, bár ez nem látható jól a felvételeken. A Dodge mindenesetre túlélte a kilövést, ami a Starshipről nem mondható el. Az eset 2 óra 47 perctől nézhető meg a lenti videóban.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?