Nem csak oldtimerek lesznek: hétvégén Mercedes-Benz Csillagtúra

Hamarosan indul a IX. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A munka ünnepére pont jó lesz: május 1-jén startol a temérdek különlegességet soroló IX. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra.


Bár a most hétvégén, május 1-3. között a csillagos márka vezérképviselete "még csak" kilencedik alkalommal rendezi meg a Mercedes-Benz Classic Csillagtúrát, az esemény mégis egy kicsikét jubileumi. Ugyanis a 60 évvel ezelőtti, 1955-ös Mille Migla versenyen elért fantasztikus Mercedes-győzelem előtt tiszteleg. A helyszín és az útvonal persze nem azonos, de azért a hazai veteránfutamé sem rossz: a hamarosan elrajtoló IX. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra idén (péntek reggel 8:50-től) a Hősök teréről indulva a Mecseken, a Szekszárdi és a Villányi borvidéken keresztül Pécsig vezet. Pécs Széchenyi terén szombaton 15:50-től lesznek láthatók a résztvevő autók. Az először 2003-ban megrendezett Csillagtúra a Mercedes-Benz oldtimer tulajdonosok legnagyobb hazai találkozójává vált, amelyen a rutinos visszatérőkhöz évről évre új nevezők is csatlakoznak. A rendezvény egyedülálló élményt ígér az oldtimer életérzésre vágyó autórajongóknak.
A Mercedes-Benz Hungária Kft. számára a Csillagtúra nem csupán egy felejthetetlen élményt nyújtó eseménysorozat, hanem jótékony akció is, mivel minden beérkezett nevezési díjból 10 000 Ft-tal továbbra is támogatja a Korai Fejlesztő Alapítvány munkáját, amellyel évek óta szoros kapcsolatot ápol.
Hirdetés
A Csillagtúra nem csak a résztvevőknek, a közönség számára is élmény, hiszen a Mercedes-Benz márka története az érdeklődők szeme láttára elevenedik meg a verseny során. Az előzetes nevezési lista alapján közel 70 különleges Mercedes-Benz indul, köztük egy 1938-as W136 170V Cabrio Limousine és számos ritka oldtimer is látható lesz majd mozgásban. Napjainkat több AMG modell, például a Mercedes-AMG GT és a Kecskeméten készített, minden idők legerősebb magyar autójának számító CLA 45 AMG Shooting Brake is képviseli. A 20. századi motorsport versenyeket megidéző tematika számos izgalmas és érdekes információval szolgál az érdeklődő nézők számára is, akik a befutóknál aktív részesei lehetnek a Mercedes-Benz történelemének.
A csillagos márka a kezdetek óta arra törekszik, hogy példaképpé váljon. Tervezők és mérnökök generációi dolgoztak és dolgoznak azon, hogy a Mercedes-Benz márkanév mindig a legjobbat jelentse: az első belső égésű motorral hajtott autóktól kezdve az élmezőnyben szereplő méltán híres versenyautókon keresztül egészen a legmodernebb modellekig. Az 1955-ben, a 22. Mille Miglia-n a Brescia-Róma-Brescia távon legendás győzelmet arató Stirling Moss és autója, a 722-es rajtszámú Mercedes 300 SLR is példaképpé vált a felállított 157 kilométer/órás teljes távra vetített rekord átlagsebességgel, amelyet azóta sem döntött meg senki.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?