Nem elég a teljesítménye, csúszik az Alfa Romeo Tonale gyártása

Az új cégvezér szerint jelen állapotban nem lehet piacra dobni az új Alfa SUV-t

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jövőre kerülhet gyártásba az Alfa Romeo új városi terepjárója, amin nem kevesebb múlhat, mint a cég jövője. Vajon a Tonale képes lesz kihúzni a csávából a patinás márkát?

Évről-évre egyre nehezebb helyzetbe kerül az Alfa Romeo. Az immár a Stellantis-csoporthoz tartozó márka eladásai rohamosan zuhannak, tavaly már kevesebb mint 40 ezer új Alfa talált gazdára világszerte. A sikertelenség fő oka, hogy a választható típusok száma kettőre redukálódott, a viszonylag drága Stelvio és Giulia mellett nincs más alternatíva. Erre lehetne gyógyír a kisebb és olcsóbb Tonale SUV, aminek bemutatója még tovább csúszik.
Hirdetés
Két éve szólnak a hírek az érkező új modellről, aminek gyártása könnyen átcsúszhat 2022-re. A Tonale a most frissült Jeep Compass műszaki alapjaira épül, így a hibridek esetében az 1,3 literes FireFly benzines adhatja az alapot, ehhez társul a villanymotor, ami a hátsó kerekeket hajtja. A Compass 190 és 240 lóerős kivitelben készül, ami a mai szokásoknak megfelelően 50 elektromosan megtehető kilométert ígér, de valami mégsem tetszik az új vezérigazgatónak. Jean-Philippe Imparato idén érkezett az Alfa Romeo élére, előtte a Peugeot vezérigazgatói székét tudhatta magáénak, így jól ismeri a konkurenciát. Azt ugyan nem részletezik, hogy a Tonale melyik paraméterével van gond, de pletykák szerint a Peugeot 3008 PHEV túl nagy falat lenne az Alfának. A francia SUV 1,6 literes plug-in hibridje 300 lóerőt ad és 60 kilométernyi elektromos hatótávot ígér, ami mindkét tekintetben alulmarad a Compass/Tonale tudásától. Az mindenesetre biztos, hogy az Alfának rendkívül nagy szüksége van egy olcsóbb, jól fogyó típusra, amivel feltornázhatja a siralmas eladási számokat. Nagy kár lenne, ha a Lancia sorsára jutna az Alfa Romeo.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.04.09. at 06:46
    Permalink

    “A francia SUV 1,6 literes plug-in hibridje 300 lóerőt ad és 60 kilométernyi elektromos hatótávot ígér, ami mindkét tekintetben alulmarad a Compass/Tonale tudásától.” Az eredeti forrás szerint ez fordítva van. A Peugeot jobb mindenben, mint az Alfa: károsanyag kibocsátás, Lóerő, hosszabb a tisztán elektromosan megtehető hatótáv. Valószínűleg ez az az ok, ami miatt tolják a bevezetést. A jelenleg piacon lévő Peugeot plug-in verziója mindenben jobb, mint a még be sem mutatott Alfa plug-in verziója. Ez a késlekedés ismét egy véget nem érő történet lesz. Plusz az Alfa-DS-Lancia “közös” modellek is vadul hangzanak. Hátha lassan legyőzik a Lanciát eladásban.

Vélemény, hozzászólás?