Nem fogy jól a Kia Stinger

A vásárlókon múlik, hogy lesz-e második generációs Kia Stinger

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A koreai gyártó nem elégedett az eladási számokkal, így egyelőre a modell sorsa erősen kérdéses, egy tisztán elektromos következő generáció ötlete is felmerült.

Nem túlzás azt állítani, hogy a Stinger a Kia kínálatának legérdekesebb darabja, a hosszmotoros és hátsókerékhajtású, izmos középkategóriás erősen kilóg a Kiától megszokott kínálatból, de a prémium felé kacsintgató modell miatt nem kell szégyenkeznie a gyártónak, sőt! Ám most úgy tűnik, hogy hiába ad az átlagnál nagyobb vezetési élményt és prémium minőséget, egyelőre nem találta meg az utat a vevők szívéhez. A Kia persze tisztában volt vele, hogy a Stinger nem lesz tömegcikk, ám a gyártó mégis csalódott, ugyanis a modell fő piacának számító Egyesült Államokban a Stinger jócskán alulteljesíti a várakozásokat, hiába kedveskedtek az ottani piacnak egy limitált szériával. A Kia németországi vezető tervezője szerint türelmesnek kell lenni, ugyanis a vevők eddig ilyen modellt még nem láthattak a Kiától, ezért nehéz összekapcsolni a Kia nevet egy sportos, prémium modellel.
Hirdetés
A Kiánál egyelőre tanácstalanság van a modell jövője kapcsán, ám a Stinger csupán két éves, így még van idő a modell sorsát eldönteni. Az Egyesült Államok piacán az idei év első nyolc hónapjában 9435 darab fogyott a Stingerből, ami alulmúlja a tavalyi év ugyanezen időszakát, akkor 11624 példány kelt el a koreai csúcsmodellből, továbbá az ausztrál piacon fele akkora a kereslet a modell iránt, mint azt előzetesen becsülték. A számok alapján felmerült, hogy második generáció már nem készül a modellből, de akár az is elképzelhető, hogy tisztán elektromos lesz a jelenlegi Stinger utódja.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.10.03. at 18:11
    Permalink

    Akkor megmarad különlegességnek, aminek az értéke egyre fentebb megy, bár ez a gyárnak ne mjó utodm, meg nekünk sem, mert nem fogjuk tudni megvenni. Azt azért remélem, hogy nem fog eltűnni a süllyesztőben, mint az Opirus, vagy a Magentis.

Vélemény, hozzászólás?