Nem hagyja szó nélkül a Skoda Kodiaqot a Volkswagen

Hosszabbítással Allspace utónevet kap a Volkswagen Tiguan

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tovább bővül a Volkswagen-konszern eddig sem szerény kompakt szabadidőautó-kínálata, nyújtott, akár hétüléses verziót kap a Volkswagen Tiguan.


Bár a fotókon a Kínának szánt verziók láthatók, állítólag a Tiguan nyújtott változatának Amerikába és Európába szánt kivitelei sem fognak jelentősen eltérni. Leginkább modellnevükben különböznek majd. Míg a fotókon Tiguan L felirat látható, az Egyesült Államokban és felénk is Tiguan Allspace néven várhatjuk a tengelytávjával és hossza tekintetében is 11 centivel növelt Tiguant. Az Allspace így még mindig egészen kompakt; 4,53 méteres hosszal, de már a hétülésességhez elegendő (2714 mm) tengelytávval bővítheti tovább a Volkswagen-konszernt kompakt SUV kínálatát. Méretben az Allspace az alap Tiguan és a Skoda Kodiaq között lesz félúton, harmadik üléssora várhatóan opciós extra lesz.
Csomagterével a jelenlegi, még nem hivatalos infók szerint jelentősen el fog maradni a Kodiaqtól, öt ülés mögött 615 liternyi tér várható, míg a Kodiaqban 720 litert tölthetünk meg. Ülésdöntéssel 1655 literes rakteret kínál az Allspace, míg cseh testvére akár 2065 liternyi cuccot is elnyelhet. Az Allspace jól mutatja, hogy az MQB platform által mennyire szabadon legózhatók a modellek, a műszakiság abszolút ismert. Négyhengeres és turbós, benzines és dízel motorok sorakoznak majd, hat fokozatú kézi és akár hétfokozatú duplakuplungos automataváltóval, valamint a 4Motion összkerékhajtás opciójával.
Hirdetés
Az Egyesült Államok számára várhatóan már januárban, a Detroiti Autószalonon bemutatkozik a Tiguan Allspace, míg az öreg kontinensen márciusban, a Genfi Autószalonon várható a premierje.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?