Nem is gyártják, mégis frissítést kap a Land Rover Defender

A Land Rover még véletlenül sem hagyja a feledés homályába veszni a Defendert

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ritkán fordul elő, hogy egy 25 éves típus frissítést kap, ám most az 1994 és 2016 között készült Defenderek korszerűbbé válhatnak.

Defender nélkül maradt egy időre a Land Rover, a legendás típus gyártása 2016-ban fejeződött be, az utód pedig hamarosan érkezik. A típus 1983-ban mutatkozott be, ám gyökerei egészen 1948-ig, a Series I megjelenéséig nyúlnak vissza, amelynek koncepcióját és többé-kevésbé a formavilágát a Defender örökítette tovább. Az angol gyártó az átmeneti időszakban sem hagyja pihenni leghíresebb típusát, a Land Rover Classic műhely frissítést kínál a kőkemény terepjáróhoz, ami műszaki változásokat is jelent.
Hirdetés
A továbbfejlesztett alkatrészek a háromajtós és az ötajtós Defenderhez is elérhetők, de motortuningot csak a 2012-től gyártott 2,2 literes gázolajoshoz kínálnak, melynek így a teljesítménye 160 lóerőre, a végsebesség pedig 170 km/h-ra nő. Persze a megállás kérdését sem veszik félvállról, ugyanis az ötliteres motorral szerelt limitált kiadású Defender Works V8 fékrendszerét kapja, ami biztosan elboldogul 160 lóerővel, mivel a V8-as Defenderben 400 lóerőt kell kordában tartania, illetve az új 18 colos felni is a legerősebb verzióról lehet ismerős. A fékek mellett módosított rugók, kanyarstabilizátorok és kormányösszekötők is a futóműcsomag részei, amelyért a hosszabb karosszéria esetén 785 ezer, a háromajtósnál viszont csak 650 ezer forint a fejlesztés ára. A teljes fejlesztőcsomag ára viszont ennél jóval jelentősebb, mindent beikszelve 6 millió forintot hagyhat a tulajdonos a Land Rover Classicnál, cserébe viszont ellátogathat a műhelybe, ahol az autójának a fejlesztése folyik, illetve plakett is kerül a karosszériára, ami bizonyosan jóval megnöveli a prominens terepjáró piaci értékét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?