Nem kell 1 millió dollárnyit jótékonykodjon a Tesla elnöke

Indulhat a Tesla S sorozatgyártása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elon Musk, a Tesla elnöke korábban fogadást kötött a Model S megjelenésével kapcsolatban. Úgy tűnik, nem véletlenül tette, hiszen biztos lehetett győzelmében, a Tesla S az eredeti forgatókönyv szerint lépett piacra.

Elkészült, sorozatgyártásra kész a Tesla S - mely kapcsán nem az az érdekes, hogy valóban tudja a korábban vállaltakat, azaz 100 km/órára 5,6 s alatt gyorsul, hatótávja pedig 260, jobb kivitelével 484 kilométer lehet, hanem sokkal inkább az, hogy a korábban is tervezett időben való megjelenés miatt a cég elnöke, Elon Musk nem kell befizesse azt az 1 millió dollárt, amelyet egy, a cég célkitűzéseit kérdőre vonó újságíró kekeckedése után ajánlott fel jótékonysági célra. A kedvezményezettnek megjelölt Médecin Sans Frontieres (Orvosok Határok Nélkül) alapítvány azonban nem marad pénz nélkül, a fogadás értelmében ugyanis az említett zsurnaliszta, Dan Neil kell számukra befizessen 1000 dollárt.
Hirdetés

Miként azt Musk korábban ígérte, a 260 kilométert mindenképp teljesítő Tesla S alapverziójának ára 57 400 dollár (12,97 millió forint), a 484 kilométert is tudó, komolyabb akkus már 77 ezerbe fáj dollárból, forintban pedig 17,4 millió lenne. Az első példányaival júliusban megjelenő Model S-ből a tervek szerint 5000 példány fog idén elkészülni, mely rögtön háromszorosára növeli a kicsiny autógyártó példányszámát és profitját is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?