Nem kell aggódni, ha a napokban jár le az autód műszakija!

Műszaki vizsga? A veszélyhelyzet ideje alatt nem probléma, ha lejár

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyelőre nem állt le az autók műszaki vizsgáztatása, ám most, a múlt héten a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt nem kötelező megújítani a lejáró vizsgát.

A lassan egy hete érvényben lévő veszélyhelyzet értelmében a most lejáró személyi okmányok érvényességi ideje automatikusan hosszabbítódik a veszélyhelyzet lejárta utáni 15. napig. Az Origo rákérdezett, hogy ez vajon az autók műszaki vizsgájára is igaz-e. A válasz igen, de fontos tudni, hogy a veszélyhelyzet kihirdetése előtt lejárt vizsgájú autókkal továbbra sem vehetünk részt a forgalomban, csupán a veszélyhelyzet érvénybe lépése (március 12.) után lejártak kapják meg a hosszabbítást. Egyelőre nem tudni, hogy meddig, hiszen az sem tudható még, hogy a veszélyhelyzet meddig tart, az viszont biztos, hogy a vége után még 15 napja lesz mindenkinek, hogy elvigye autóját műszakiztatni.
Hirdetés
Akinek viszont van előjegyzett időpontja és most szeretné elvinni autóját a felülvizsgálatra, (jelenlegi információink szerint) megteheti, hiszen jelenleg még folyik a vizsgáztatás.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?