Nem kell félniük a magyar Audi e-tron tulajoknak

Visszahívták közel az összes legyártott Audi e-tront

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Problémás alkatrészt találtak az Audi e-tron töltőrendszerében, a veszély valós, az autó akár ki is gyulladhat, de a magyarországi autóktól nem kell félnünk.

Néhány napja felröppent a hír az Auditól, hogy az e-tron villanyautó mintegy 7000 legyártott példányát kell visszahívniuk egy veszélyes alkatrész miatt. Csak Németországban több mint 2000 autóról van szó, a visszahívott példányok nagy része Amerikában került forgalomba. Az Audi magyarországi kommunikációs részlegének ma kiadott közleménye szerint a hazai piacon értékesített és már átadott autók tulajdonosainak viszont nincs mitől tartaniuk. A visszahívás ugyanis csak a 2019. 11. hetéig legyártott autókra vonatkozik, Magyarországra pedig csak az ezután gyártott autókból került.
Hirdetés
Az e-tron esetében feltárt problémának egyébként súlyos következményei lehetnek. A töltőcsatlakozó körüli egyik tömítés ugyanis nem megfelelő, kedvezőtlen időjárás esetén átengedhet némi csapadékot, ami egyenesen az autó padlólemezébe épített akkumulátorhoz is eljuthat, ez zárlatot és tüzet is okozhat a luxusautónál. Az Audi minden érintett tulajdonost felkeres a mihamarabbi szervizlátogatás egyeztetése érdekében.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?