Nem kellett autópálya a kétütemű Trabant végsebesség-tesztjéhez

Tippelj: szerinted mennyi idő alatt éri el a százat ez a Trabant 601 S?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A DDR nagy csodája, az igazi papírautó megmutatja, hogy mire képes 26 lóerő: végsebesség-teszten egy valódi kétütemű Trabi! Mai szemel nézve egyeseknek komikus lehet, pedig rengeteg érdekességet találni az alábbi videóban!

A Trabant egy ikon a posztszocialista országokban, és kész. Akkor ez jutott, így ezzel jártak a magyarok is, és hiába csak 26 lóerő, arra elég volt, hogy elvigyen A pontból B pontba. Érdekes viszont mai szemmel megnézni, hogy milyen is egy ilyenben ülve végsebesség-teszttel próbálkozni. A SpeedUp Youtube csatornájára épp egy ilyen videó került fel néhány napja, mutatjuk, mire volt képes a kis kétütemű.
Hirdetés
Fontos, hogy hanggal érdemes nézni a videót, hiszen a Trabant-élmény nem lehet teljes a kétütemű motor berregése nélkül, valamint célszerű a GPS és az óra szerinti sebességadatokat is összevetni. Azoknak, akik nem vezettek még Trabantot, érdemes figyelniük többek közt a manuális kormányváltóra és annak működésére is, igazán különleges élmény a használata, nemrégiben volt szerencsém hozzá először nekem is egy, a videóban láthatóhoz nagyon hasonló, zöld színű 601-es használttesztje során.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?