Nem készülhet angliában az új brit sportkocsi

2012-ben jön vissza a TVR

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nyikolaj Szmolenszki szerint Angliában nem lehet versenyképes módon gyártani az új TVR-t, ezért külföldre viszik a gyártást.

Nyikolaj Szmolenszki szereti a gyors, kétüléses autókat, de ezen kívül semmi mást nem akar megtartani a TVR márkánál. Felhagynak a saját motorok gyártásával, az MD-1 elnevezésű új modell motorterében a Corvette 6,2 literes, 628 lóerős V8-asát használják majd, és az is egészen biztos, hogy nem Angliában fogják gyártani az autót. Dél-Afrika vagy Németország (azon belül Szászország) lehet a gyártás helyszíne. Eredetileg már júliusban be kellett volna mutatkoznia az autónak, de a fejlesztést végző cég a TVR tulajdonosa közötti vitáknak köszönhetően egy másik, angol vállalkozás fejezi be a munkát. Az MD-1 az utolsó Tuscan műszaki alapjára épül, és a szélvédőt-vászontetőt is változatlanul hagyják, de a karosszéria szélesebb és laposabb lesz. A tervek szerint 2012-től évi 250-es darabszámban készítik majd a TVR MD-1-et.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?