Nem lesz meglepetés az új Audi A5

Hamarosan jön az új Audi A5

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Audi A5, ahogy eddig is, az A4-gyel közös műszaki alapokon érkezik, és a testvértől ismert stílust adja kupé és kabrió formában.


Az Audi A5 sem mai csirke, a korábbi A4 kabriót leváltó, és egyben egy két és ötajtós (Sportback) kupéval kiegészítő sorozat a 2007-es Genfi Autószalonon látott napvilágot. Második szériája már a VW konszern MLB platformjának átdolgozott változatára épül, ahogy a Q7, az A4, vagy a Bentley Bentayga is. Az Audi az A5-tel sem fog dizájnforradalmat csinálni, épp ellenkezőleg. Az előző generáció formáit dolgozzák át a mai divat szerint.
Hirdetés


A bemutató csak jövőre lesz, a forgalmazás 2017-ben kezdődhet és a legjobb, hogy a felhasznált ultra nagyszilárdságú acélnak és alumíniumnak hála megszabadulhat jó 100 kilogramm túlsúlytól. A ballaszt ledobása jót fog tenni a vezethetőségnek, de a fogyasztásnak is. Az asszisztensrendszerek, a hajtásláncok, várhatóan mind az A4 bemutatójakor már részletezettek lesznek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?