Nem lesz olcsóbb a benzin, a gázolaj viszont igen

Tovább csökken a gázolaj ára, a benziné nem változik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miután ma emelkedett a benzin és csökkent a gázolaj ára, pénteken utóbbié még tovább apad. A 95-ös és a dízel átlagára azonos szintre kerül.


Szerdán 2 forinttal drágult a 95-ös benzin, 3 forinttal csökkent a gázolaj ára, pénteken utóbbiét újabb 4 forinttal mérsékli a MOL. A pénteki - csak a dízeleseket érintő - árcsökkentéssel - a gázolaj átlagára 364 forintra apad, pont annyira, amennyire a benziné emelkedett a héten.
Hirdetés
Bár a benzin és a gázolaj átlagára tavaly szeptember és idén január között mintegy 100 forinttal csökkent, az utóbbi egy hónapban fokozatosan emelkedett. A jelenlegi átlagár a benzin esetén már több mint 30 forinttal magasabb az idei mélypontnál, a gázolajnál egyre szerényebb a többlet. Az egykori csúcsárakhoz mérten természetesen még mindkét üzemanyagfajta ára barátságosnak mondható. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az egyes töltőállomások között természetesen most is komoly, akár literenkénti 30-40 forintos árkülönbségek is tapasztalhatók, így aztán a tankolás helye továbbra is meghatározóbb az árak szempontjából, mint az ideje.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?