Nem lesz több csókos vizsgaidőpont Budapesten

Változik a műszaki vizsgára jelentkezés rendje Budapesten

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Augusztus utolsó hetétől kizárólag online lehet műszaki vizsgáztatásra jelentkezni a Mozaik és Vas Gereben utcába

Miként arról beszámoltunk, idén kibukott a szinte köztudott gaztett a Mozaik utcai vizsgaállomás kapcsán. Mivel a kizárólag a speciális vizsgákkal (például taxikkal és külföldről behozott autókkal) foglalkozó vizsgahelyen igencsak hosszú (több hetes) várólista alakult ki, az ott dolgozók és a kezeik alá játszók kenőpénzért tudtak korábbi időpontot és a vizsgák kapcsán talán még egyéb kedvezményeket is szerezni. Ennek azonban vége! Miként arról Budapest Főváros Kormányhivatala tájékoztatást adott, e héttől, augusztus 24-én 7:30-tól

kizárólag elektronikus úton, a szükséges űrlap kitöltésével és megküldésével lehet időpontot foglalni járművek műszaki vizsgáztatására Budapesten, a Mozaik és Vas Gereben utcai vizsgaállomásokra.


Hirdetés
A vizsgáztatási időpont iránti igény a Mozaik utcai és Vas Gereben utcai vizsgaállomások esetében a kormányhivatal honlapján elérhető űrlap kitöltésével indítható, melyet a muszakivizsgaztatas@bfkh.gov.hu címre kell elküldeni. Érintett ügytípusok: taxi, NT jármű, oktató jármű, külföldről használtan behozott jármű, kizárólag hatóságnál vizsgálható jármű. Az igények feldolgozása a küldemények beérkezésének sorrendjében, a következő szabad időpont visszaigazolásával történik. A visszaigazoló e-mail-ben megjelölt helyszínen és időben a vizsgálóállomás fogadja a járművet.
Hirdetés
A hatósági eljárás megkezdéséhez a vizsgálóállomáson a következőket kell bemutatni:
  1. a bejelentett azonosítókkal rendelkező jármű
  2. a jármű eredeti okmányai
  3. külföldi járműokmányok hiteles, eredeti fordítása a speciális jogosultságok érvényesítéséhez
  4. a jármű feletti rendelkezést igazoló eredeti okiratok (meghatalmazást is ideértve)
  5. a jármű használati jellegétől, kialakításától függő egyéb, jogszabályban előírt eredeti dokumentumok
    Hirdetés


Amennyiben a vizsgára állított jármű adatai nem egyeznek az időpont foglaláskor megadottakkal, a hatósági eljárás nem indítható, a foglalt időpont elveszett.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?