Nem lesz több Dodge Hellcat modell, villany-izomautók jönnek!

2023-tól beszünteti legbrutálisabb benzinzabálóinak gyártását a Dodge

A Stellantis csoportnak még a Dodge márkával is konnektoros tervei vannak, ami elsőre viccesen hangozhat, tekintve az amerikai gyártó előéletét. Éppen ezért nem akármilyen villanyautókat fognak gyártani, hanem igazi elektronzabáló aszfaltszaggatókat.

Már amióta a Stellantis csoporthoz került a Dodge, azóta egyértelmű a Hellcat modellek veszte, egyedül a dátum volt kérdéses. Most erre az információra is fény derült: Tim Kuniskis, a Dodge CEO-ja ugyanis a Motor Authority magazinnak elmondta, hogy 2023-ban vehetnek majd utoljára Hellcat modelleket a benzinzabáló izomautók szerelmesei. Először a Durango kínálatából tűnik el a Hellcat változat 2022-ben, ezt a trendet a Charger és a Challenger modellek motorválasztéka csak 2023-ban követi.
Hirdetés
A Dodge marketingkommunikációja szerint ez nem egy visszaesés, vagy környezetvédelmi kérdés, egyszerűen csak elérték a belsőégésű motorok határait, ennél erősebb, a gyári sztenderdeknek megfelelő megbízhatóságú izomautót nem lehetséges ebből a technológiából kihozni.

Éppen ezért továbblépnek a villanyautók világába, ahol még erősebb, még brutálisabb aszfaltszaggatókat készítenek majd.

Kuniskis még azt is elárulta, hogy 2022-ben már működő prototípussal állnak elő, így hamarosan mindenki láthatja majd az új irányt. Jelenleg viszont még élnek és virulnak a kompresszoros Hemi V8-asok a legerősebb Chargerek és Challengerek orrában, épp most kaptak különkiadást "Jailbreak" fantázianévvel, amelyhez sötétebb, füstösebb színeket és széles kerékíveket kaptak, na meg persze 807 lóerőt. Ebből a Durango Hellcat változata már nem részesül, az viszont szinte biztos, hogy az utolsó rohamban még jópár vad különkiadása lesz a fennmaradó két szörnyetegnek, biztosan nem csendben vonulnak majd vissza a benzingőzös pokolba.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?