Nem lesz több villamospályára hajtó autó? Ezen dolgozik a BKK

Azon dolgozik a BKK, hogy visszaszorítsa a villamospályán ragadó autók számát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újfajta megoldásokkal reagált egy gyakran visszatérő problémára a Budapesti Közlekedési Központ. Megpróbálják megelőzni az autók zárt villamosvágányra hajtását.

Visszatérő jelenség Budapesten, hogy az autók figyelmetlenségből a villamospálya zárt részére hajtanak. Az elmúlt másfél évben 120 esetben fordult elő ilyen eset, amelynek több mint 40 százaléka a napi 200 ezer utast szállító 1-es és 3-as villamosvonalakat érintette. Márpedig egy ilyen baleset órákra is megbéníthatja a közösségi közlekedést. A probléma megelőzésére a BKK felfestéssel, táblázással és rugalmas fényvisszaverő műanyag oszlopokkal növeli a kritikus csomópontok és helyszínek láthatóságát, valamint egyértelművé teszik, hogy az adott szakaszon milyen közlekedési helyzetre számíthatnak a gépjárművezetők. Tavaly áprilisban a 3-as villamos vonalán vezettek be először hasonló megoldásokat. A kezdeményezés pozitív tapasztalatai alapján 2021 tavaszán a leginkább érintett helyszíneken burkolati jelekkel, illetve szegélyfestéssel próbálták elejét venni a baleseteknek. Továbbá különböző fényvisszaverő háttérrel ellátott táblákat és rugalmas, elhajló oszlopokat helyeztek ki több, összesen 8 helyszínen az 1-es, a 3-as, a 37-es és az 51-es villamosok vonalán, emellett az 59-es villamos vonala mentén, az Érdi úti kanyarban szalagkorlátot is építettek. Azonban a legfontosabb megelőzési módszer, hogy a gépjárművezetők figyelmesebben közlekedjenek a villamospályák közelében.
Hirdetés
Forrás: BKK
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?