Nem létező autó tuningja

Project Kahn Land Rover Defender

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még csak tanulmányautó stádiumban van a Defender-utódnak szánt Land Rover DC100, ám a Project Kahn máris foglalkozik az ötlettel.

Nem titok, hogy a Land Rover Defender pályafutása végéhez közeledik, ám a cégnél tudják, egy ilyen méltán legendás típus leváltása súlyos kudarccal járhat, ha valamit elrontanak - ezen elsősorban a formaterv értendő. A britek nem bízzák a véletlenre a dolgot, Frankfurtban bemutatják a DC100 jelű tanulmányt, amellyel csupán vázolják, milyen elképzeléseik vannak, ám a Project Kahn tuning műhely már most, ebben a korai stádiumban "rámozdult" az autóra. Vélhetően a legutóbbi Jeep Wrangler átalakításuk adhatta az ihletet a Defend elkészítéséhez, ám igazi, beszerezhető példány híján csupán számítógépes grafikával javították fel a gyári prototípust. A tunerek első körben a saját könnyűfém felnijüket "rajzolták" a karosszéria alá, a küszöbön található Land Rover jelzést pedig szimpla Kahn feliratra cserélték.
Négy variációt dolgoztak ki, a bázismodell a 477-es, és e mellett van katonai, szörfös, valamint kimondottan terepre szánt jármű. Végkövetkeztetéseket levonni még igencsak korai lenne, hiszen nem tudni, mit kezd a gyár a DC100 Concept tanulmánnyal, ám az elmondható, hogy a jelenlegi Defender variálhatóságát a jövőbe is át lehetne menteni, és ez biztató.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?