Nem létező Toyotákért fizettek több száz milliót

A Barrett-Jackson aukciós ház jótékonysági árverésén került kalapács alá két Toyota

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az autóiparban bevett szokás, hogy egyes modellek első példányát a gyártók árverésre bocsátják. A Toyota korábban a Supra megjelenése kapcsán is így tett, most pedig a Tundra első két példányát árverezték el.

A Barrett-Jackson aukciós ház scottsdale-i veteránautó-árverésének zárónapján került kalapács alá két Toyota Tudra Hybrid, melyek együttesen 1 250 000 dollárért keltek el (átszámítva nagyjából 386 millió forint). A japánok a teljes befolyt összeggel a Egyesült Államok paralimpikonjait támogatják, amellett, hogy az általuk alapított Toyota U. S. Paralympic Fund alapítványon keresztül is már szűk 5 millió dollárral segítették a sportolókat.
Hirdetés
A 001-es alvázszámú Toyota Tundra a modellhez elérhető lehető legmagasabb felszereltséget kapta; óriási, 22 colos krómozott kerekek, bőrkárpitozás, dupla üvegezés, színes head-up kijelző, motorosan kihajtható oldalsó fellépők és napfénytető jellemzi a hibrid hajtáslánccal kínált Tundrát, melyért végül 700 ezer dollárt (kb. 217 millió forint) adtak. A 002-es alvázszámú példány ugyan egy egyszerűbb sportkivitel, de így is 550 ezer dollárt (kb. 170 millió forint) kínált a legelszántabb vásárló. Az elárverezett autókat még csak le sem gyártották; leghamarabb tavasszal vehetik át újdonsült tulajdonosaik. A japánok persze ennyi pénzért más extrákat is kínáltak a Tundrák mellé; a motorborításon a projekt főmérnöke, Mike Sweers aláírása díszeleg majd, a vásárlók meglátogathatják az USA paralimpiai csapatának edzőtáborát, illetve a Tundra korai fejlesztési szakaszából származó vázlatokat is megkapják a licitet megnyerő vásárlók.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?