Nem maradunk sportos Toyota Yaris nélkül

Szinte biztosra vehető egy sportos Yaris modell érkezése

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Matt Harrison, a Toyota európai alelnöke hintette el, hogy bőven van lehetősége a japán márkának sportos verziót készíteni a Yarisból.

Eddig mindegyik Yaris generációban felbukkant egy kihegyezett modell, ami a benzinvérűek számára kínált csemegét. Elsőként a T-Sport 100 lóerővel, majd a TS 130 pacival, legutóbb pedig a brutális GRMN változat, amelyet 214 lóerősre gyúrtak a mérnökök. Valószínűleg a sorozat nem is szakad meg, legalábbis Matt Harrison, a Toyota Motor Europe alelnöke szerint. Harrison az Autocar magazin újságírójának hintette el, hogy a hibrid technológiának köszönhetően a Toyotának nagyobb játéktere van a károsanyag-kibocsátási normák teljesítése terén, tehát szabadabban építhet nagyteljesítményű modelleket, mint az emissziós normák terén kevésbé jól teljesítő gyártók.
Hirdetés
Persze senki ne lepődjön meg, ha a nem is oly rég debütált negyedik generációs Yaris legsportosabb változata majd hibrid hajtásláncot kap. Harrison szerint ugyanis a teljesítménynövelés egyetlen lehetséges módozata elől sem zárkóznak el. „Vannak presztízsnövelő elképzeléseink a modellel kapcsolatban, pár hónapon belül már konkrétumokkal is tudunk szolgálni” – nyilatkozta az alelnök, de ennél több részletet nem árult el.
Nyomós érv a Yaris izmosítása mellett a Toyota WRC jelenléte is, hiszen így jobban tudatosítható az ügyfelekben a márka utcai és motorsport típusai közötti kapcsolat. Ugyanakkor valószínűleg más modelleket is kezelésbe vehet a Gazoo Racing, például a Corollát. Ezzel a nagy hagyományokkal rendelkező hot hatch szegmensben, azaz a sportos kompakt modellek között is letenné a névjegyét az asztalra a japán márka. Továbbá az USA-ban a Toyota Racing Development (TRD) szárnyai alatt készülhetnek sportos szabadidő-járművek is, szóval a sportos Toyotára vágyók előtt szép napok állnak. Először azonban valószínűleg teljesítménynövelés nélkül, módosított futóművel érkezik majd egy Yaris GR változat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?