Nem mertek dízelmotort rakni az Atlasba

Megjelent a Volkswagen óriás SUV-ja Amerika számára, csak benzinmotorral

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Atlasszal próbálja visszahódítani Amerikát a Volkswagen. Igazán nekik való, hatalmas batár rengeteg hellyel. Kínába Teramont néven érkezik.

A Volkswagen jelenlegi legnagyobb személyautója az Atlas. Több mint 5 méter hosszú, majdnem 2 méter széles, három sornyi ülése van, és még leghátul is elég kényelmesnek mondják. Jelenleg azt mondja a Volkswagen, hogy kizárólag Amerikában és Kínában lesz elérhető, Európának elég méretben a Touareg is. Nem meglepő, hogy csak benzinmotorok lesznek a kínálatában, 2,0 literes négyhengeres az alap (210 lóerővel), de szívó VR6-os blokkal is építik, az 280 lóerőt tud.
Hirdetés
Decemberben kezdik a gyártást az Államokban, a kisebb motorhoz nincs összkerékhajtás, a VR6-oshoz pedig feláras lesz a 4Motion. Mindegyikhez 8 fokozatú hagyományos automataváltót párosítanak. Fender hifit lehet majd bele rendelni 12 hangszóróval és internet csatlakozást is wifi megosztóval. Természetesen felár ellenében a Volkswagen összes vezetéstámogató rendszerét is megkaphatja. Szintén fizetni kell például a hátsó LED-es lámpákért is, az elsők alapáron diódákkal világítanak A kínai verziót Teramontnak hívják és egy picit különbözik az Atlastól. Kívülről kicsit csicsásabb, ahogy azt ők szeretik, valamint a motorkínálat egészen más lesz. 2.0 literes TSI lesz az alap kétféle teljesítménnyel, 186 és 220 lóerővel, valamint egy combosabb, 2,5 literes V6-os is elérhető lesz, ami 300 lóerő környékén teljesít. Náluk 7 fokozatú duplakuplungos váltót kapnak a Teramontok, kérhető extrák tekintetében viszont nem lesz nagy különbség.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?