Nem minden arany, ami fénylik, bronz és réz a két új Range

A Range Rover Evoque Bronze Collection mellett különkiadással bővül a P300 csúcsverzió is

A legkisebb Range Rover, az Evoque bronz színű kiegészítőkkel, magas felszereltséggel és fényes fekete dekorelemekkel lett legalább annyira luxusminőségű, mint nagytestvérei.

Különkiadással, de nem limitált szériával bővül a Range Rover Evoque kínálata. Bár mindkét csomag kozmetikai módosításokat tartalmaz, ezek vannak annyira ütősek, hogy megforduljon az ember az utcán, ha elsuhan mellette a két új Evoque valamelyike. Az olcsóbbik kivitel a Bronze Collection, melyet nem meglepő módon bronz színű dekorelemei különböztetnek majd meg. Hasonló árnyalatokat láthattunk már a generációváltáskor korlátozott ideig elérhető First Edition modelleken, de most megújult formában tér vissza a nemes árnyalat. Leginkább szembetűnően a tetőn fénylik az új szín - kontrasztos tetőpanelt sok autómárka kínál, de egyik sem ilyen különleges árnyalatban, a kis Range Rovernek prémium hatást kölcsönöz, ráadásul még inkább hangsúlyozza a lebegő tető illúzióját a fekete A-B-C-oszlopokkal és a sötétített ablakokkal. Az első kerékjáratok mögötti kopoltyú, vagyis az azt utánzó dekorelem is a tető stílusát követi, bár egy leheletnyi eltéréssel: bronz helyett ez réz színű a gyártó szerint. Matt szürke 20 colos felnik is járnak a Bronze Collectionhöz - mellesleg még az alapvetően nagynak mondható 20 colos keréktárcsáknál is elbírna nagyobbat, hiába kicsi ez a Range Rover. Magas a különkiadás alapfelszereltsége, a többi variánshoz extraként rendelhető kiegészítők alapáron járnak: a drágábbik LED-lámpák futófénnyel, elhúzható panoráma napfénytető és a kamerás belső visszapillantó tükör. Egyedi padlószőnyegek fém sarkakkal, szürke díszbetétek és luxusminőségű bőrülések fogadják az utasokat, és persze a Land Rover infotainment rendszerének jobbik változata, a Pivi Pro. Sötétszürkében, feketében és ezüstben kérhető a Bronze Collection a teljes motorválasztékkal, melyek már csak lágy és konnektoros hibrid erőforrásokat kínálnak.
Hirdetés
A kínálat csúcsán lévő P300 motorral szerelt kivitel kapja a másik exkluzív csomagot, ez a P300 HST. A Range Rover Sport HST által inspirált kivitel teljesítményben persze elmarad a nagytestvértől, de minőségben méltó a hárombetűs megjelölésre. A P300 kétliteres, lágy hibrid 300 lóerős benzinmotorját kapja a HST is, de stílusbeli különbségek teszik egyedivé az újdonságot. Alapáron jár a Black Pack, azaz a kívül fényes fekete elemeket tartalmazó csomag - ettől lesz fekete például elöl a Range Rover felirat, a visszapillantó tükrök, a kamu kopoltyúk vagy a felnik is. Utóbbi mögött ráadásul piros féknyergek bújnak meg. Jár itt is a panoráma napfénytető, de van digitális műszeregység, 400W-os Meridian hangrendszer, automata csomagtérajtó és a jó drága külső fényszórók. Belül velúrhoz hasonló anyag borítja a tetőt és a kormánykereket. Ezekhez társul a sportos teljesítmény: 0-ról 100 km/h-ra 6,8 másodperc alatt gyorsul, miközben mind a négy kerékre jut a motor erejéből.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?