Nem olcsó, de kisebb nyitott Rolls-Royce jöhet 2016-ra

Az eddigieknél kisebb kabriót tervez a Rolls-Royce

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár a hivatalos közleményben nem írták le, de a Wraith kupé Drophead, azaz nyitott változatáról van szó. A kis sorozat ezzel lesz teljes.


A Rolls-Royce kimért, kissé ünnepélyes hangvételű, de rövid közleményével bejelentette, hogy egy új, nyitható tetejű modellen dolgozik. A hír nem okozott nagy meglepetést, mert már hónapokkal ezelőtt kémfotókat lőttek a Wraith akkor még csak feltételezett kabrió változatának próbapéldányáról. Maga a Wraith a kisebb Rolls, a Ghost kupéváltozata, ami - persze csakis a brit márkához mérten - sportosabb a nagyobb Phantom Coupénál. A kínálat jelenlegi egyetlen vászontetőse a Phantom Drophead Coupé, amit nemrég volt szerencsénk kipróbálni. A Rolls-Royce évszázados tradíciójában a Droephead névvel illetik a kabriókat. Tetőledobós változatban a Wraith a Bentley Continental GTC és a Mercedes-Benz S-osztály kabrió ellenfele lehet majd. Érdekes, hogy a legnagyobb konkurens, a Bentley meg éppen nagyobb kabriót fog kihozni, így a jövőben két méretben, két árszinten meccselhetnek a britek nyitott tetősei.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?