Nem parkolóhely, töltőpont! Van még mit fejlődni itthon

A nap tahója: a töltőpontot parkolóhelynek használó villanyautós

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A nyilvános villanyautó-töltő rákfenéje, hogy nem lehetünk abban biztosak, hogy hozzájutunk. Pláne úgy, ha a kedves villanyautósok nem tartják be a szabályokat.


A magyar ember nem feltétlenül a kulturáltságáról és az együttélés szabályainak betartásáról híres. Míg én tegnap épp attól kaptam agybajt, hogy társasházunk udvarán az egyik kedves szomszéd elfoglalta a bérelt parkolóhelyünket, majd a kérésemre sem kívánt odébb állni, egy plug-in hibridet hajtó barátom azt posztolta a Facebookra, hogy bizony a villanyautósok sem mindig ésszel parkolnak.
Hirdetés

Ugyanis a villanyautók töltőpontjait nem szabad a villanyautók számára dedikált parkolóhelyként kezelni - pláne nem mindenki számára ingyenes parkolóhelyként (hiába vélik sokan így...) . A töltőpontokon konnektoros autóval is csak a töltés idejére engedélyezett a parkolás, utána azzal is odébb kell állni - annak érdekében, hogy más is tölthessen.
A töltés folyamatát, illetve befejeztét nyilván nehéz ellenőrizni (bár a legtöbb autó azért jól láthatóan jelzi). Nem is várható el, hogy valaki a töltés befejezése után azonnal odébb álljon, de az azért megdöbbentő, hogy van olyan villanyautós, aki úgy is képes töltőponton hagyni autóját, hogy még a töltőkábelt sem teszi fel. Vélhetően azért tette, mert biztos volt abban, hogy a töltőpontnál lesz szabad parkolóhelye. De könyörgöm, így nem egy parkolóhelyet, hanem egy töltőpontot foglal el. Parkolni a benzinkútnál, a töltőoszlop mellett sem lehet. Ezért van tehát az előírás, hogy

a töltőpontnál is csak a töltés idejére lehet hagyni az autót.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?