Nem radikálisan új a Honda CR-V

Amerikára kacsint, de hozzánk is jön az új Honda CR-V

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Világszerte 160 országban kínálja a CR-V-t a Honda, a harmadik generáció érkezésével egyértelmű, hogy legfőbb piaca Észak-Amerika.

Nem hagyja nyugodni szabadidőautós konkurenseit a Honda, 2007-ben gördítették ki a CR-V harmadik generációját, tavaly hajszálnyit frissítették, s záros időn belül itt a negyedik nemzedék. A legújabb CR-V szeptemberben biztosan bemutatkozik, ám arról egyelőre nincs megnyugtató információ, hogy Frankfurtban láthatjuk-e, egyelőre az egyesült államokbeli színre lépés vehető csak biztosnak.
Az első gyári fotót látva már most megállapítható, maradtak az alapvonások, a részletek - főként a hűtőmaszk vonásai - pedig az USA egyik kedvencének számító, kabrióként is elérhető Accord Crosstour-ról ismerősek. A CR-V motorpalettáján az Accord egységei várhatók, azaz a tisztán első és automatikus összkerékhajtással is készülő SUV 2,0 literes, 156 lóerős és 2,4-es (201 LE) benzinesekkel, 150 és 180 lóerős 2,2-es turbódízelekkel jósolható, váltói 6 fokozatú kézi, illetve automata egységek lesznek. A motorkínálat a mostani CR-V-vel is jelentős mértékben tartalmaz átfedéseket, ám frissítéseket és üzemanyag-megtakarítást is jelentős mértékben ígérnek a japánok. Az új CR-V piacra lépése a mintegy két hónap múlva esedések bemutató ellenére csak jövőre várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?