Nem SUV, CUV – új képeken a Ford kis álterepese

Még több a Ford EcoSport crossoverről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Pekingben a szériaváltozatát is leleplezték a korábban még csak koncepcióként bemutatott Ford EcoSport crossovernek. Még nem tudni, jön-e hozzánk.


Új Delhiben nemrég hivatalosan is bemutatta a Ford legújabb szabadidő-autóját vagy crossoverét, a Fiesta-alapú EcoSportot, ami nem SUV (sport utility vehicle), hanem CUV (compact utility vehicle, mint a Nissan Juke, az Opel Mokka és a tán jövőre támadó Peugeot Urban Crossover) - no de akkor miért van Sport utótag a nevében? Mindegy, a Pekingi Autószalonon jól leleplezték az ötajtós kis városi álterepes szériaváltozatát: az EcoSport globálmodell lesz, a Ford nyilván rengeteget készül belőle eladni úgy a Távol-Keleten, mint például Dél-Amerikában. Hogy Európába mikor jön, ha egyáltalán jön, még nem tudni.
Hirdetés

A most napvilágot látott képeken először látjuk a Brazíliában fejlesztett, ott és Thaiföldön, de Indiában és Kínában is szerelt EcoSport belterét - ránézésre fiestás, biztosan magas üléspozícióval (nyugodtan titulálhatjuk a Fusion ultramodern, alapos átiratának). Kapható lesz a háromhengeres, turbós, közvetlen befecskendezéses, takarékos EcoBoost benzinmotorral, felszereltségében szerepel majd a friss (a multimédiás eszközöket összekötő, segélyhívóként is funkcionáló) SYNC rendszer is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?