Nem szigorodik, de marad a kijárási korlátozás

Határozatlan időre marad a kijárási korlátozás

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kevesebb mint két hete elrendelt kijárási korlátozás hosszabbodik, ráadásul határozatlan időre marad. Egyelőre változatlan, ám nyomatékosan betartandó korlátozással.

Orbán Viktor ma délután Facebook oldalán jelentette be: határozatlan időre meghosszabbítja a kormány a koronavírus-járvány miatt két hete, eredetileg április 11-ig, azaz e hét szombatig elrendelt kijárási korlátozást. Mint azt elmondta, hetente mérlegelnek és döntenek majd az esetleges további hosszabbításokról.Húsvét idejére a polgármesterek külön jogosítványt kapnak, amivel saját településükre vonatkozóan további speciális, szigorító szabályokat alkothatnak és vezethetnek be - meg kell jegyezni, meglehetősen szűk idő áll erre rendelkezésükre. Mint azt a miniszterelnök elmondta, a kijárási korlátozások meghosszabbítása előtt meghallgatták a polgármestereket, kikérték a rendőrök véleményét, beszéltek járványügyi szakemberekkel, és a tudósok véleményét is összegyűjtötték. Egybehangzó volt a vélekedésük arról, hogy az eddigi korlátozások értelmesek és sikeresek voltak annyiban, hogy lelassították a járvány terjedését - közölte Orbán Viktor. Budapesten azonban sajnos valóban látható az, amiről a szakemberek is beszélnek: a fegyelem enyhült, ami sajnos nem helyes, pláne úgy, hogy a fővárosban messze az országos átlag feletti a fertőzöttek aránya.
Hirdetés
A miniszterelnök nyilatkozatában arra kérte az embereket, hogy a korlátozó szabályokat tartsák be, kerüljék a csoportos összejöveteleket, tartsák a távolságot a közterületeken, és fokozottan figyeljenek az idősekre. "Fogadjuk el, hogy ez a húsvét másmilyen lesz, mint amilyenek a húsvétjaink lenni szoktak" - mondta a kormányfő, azt kérve, hogy húsvét idején is "vigyázzunk egymásra".
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?