Nem tud elég erőforrást szállítani a Jaguar/Land Rover márkáknak a Ford

Motor nélkül maradhat a Jaguar/Land Rover

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hatalmas ütemben emelkednek a Jaguar eladások, a Ford nem képes lépést tartani a kereslettel, így hamarosan leállhat a termelés.

A Jaguar/Land Rover márkákat 2008-ban vásárolta meg az indiai Tata Motors a Ford konszerntől, és az üzlet úgy jött létre, hogy az autógyárak új tulajdonoshoz kerülnek, de a motorokat a Ford szállítja. A Tata Motors elismerte, hogy a Ford a maga részéről mindent megtesz azért, hogy a tervezettnél jóval nagyobb igényekkel előálló Jaguar/Land Rover erőforrás-szükségleteit teljesítse, de egyszerűen nem tudja olyan nagy mértékben növelni a termelését, ahogy a brit luxusautók és luxusterepjárók eladásai nőnek. Könnyen lehet, hogy hamarosan visszafogják majd a gyártást, nehogy le kelljen állnia a szerelősoroknak motorhiány miatt. És még csak most következik majd a Jaguar/Land Rover márkák gatyába rázása, Carl-Peter Forster, a vezérigazgató új gyárakat szeretne nyitni Ázsiában, hogy ott készüljenek a modellek, ahol a kereslet is hatalmas mértékben növekedik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?