Nem tudjuk miért, de tovább esnek az üzemanyagárak

A világpiaci folyamatok nem indokolják, mégis mérséklődik a hazai üzemanyagok "piaci ára"

Péntektől ismét olcsóbban tankolhatnak azok, akik nem rendelkeznek magyar rendszámmal és hozzá tartozó forgalmival, vagy más okból kényszerülnek piaci áras üzemanyag vásárlására. A hatósági ár továbbra is literenként 480 forint marad.

Bár a forint árfolyama továbbra is 400 körül van a dollárral szemben és az olaj hordója is jól tartja a 100 dolláros árszintet, a Holtankoljak.hu információi szerint mégis folytatódik a hetek óta töretlen trend: ismét csökkenni fognak a piaci üzemanyagárak a hazai kutakon. A 480 forintos hatósági árat természetesen még mindig nem veszélyezteti a változás, a benzin beszerzési ára ugyanis bruttó 4 forinttal, a gázolaj beszerzési ára pedig bruttó 9 forinttal csökken a hét végére.
Hirdetés
Péntektől így átlagosan 692,9 forintos árcédulát kap majd a 95-ös benzin és 737,9 forintot ír majd ki a gép, amikor a normál gázolajos pisztolyt emeljük le. Ha a csökkenés kezdetétől, tehát nagyjából három héttel ezelőttről számítható ütemben folytatódik az árak mérséklődése, akkor a benzin legkorábban nagyjából további 8 hét múlva, a gázolaj pedig legkorábban nagyjából további 14 hét múlva érheti el a hatósági ár szintjét. Sajnos semmi jel nem mutat viszont arra, hogy a csökkenés ilyen ütemben folytatódni is fog az elkövetkező hónapokban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?