Nem vicc, ebben a Cygnetben tényleg V8-as van!

Az Aston Martin összegyúrt egy Vantage-et és egy Cygnetet, itt az eredmény

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kiállítások alkalmával sok különleges építéssel találkozhatunk, amik javarészt meg sem mozdulnak. Ez most más, ezt azért rendelték az Aston Martintól, hogy használják.


Megvan a Toyota smart szerű, de annál azért jóval tágasabb kisautója, az IQ? Akkor biztosan ismered annak átdolgozott és prémiumosított változatát, az Aston Martin valaha volt legcikibb modelljét, a Cygnet-et is. Most csavartak egyet rajta, megmutatták, milyen lett volna, ha az egészet ők csinálják, így elkészült a V8-as Cygnet, bár, nem maguknak építették, rendelték tőlük.
Hirdetés

Valószínűleg sosem születik meg, ha valaki nem fizet érte eleget, és milyen jó, hogy egyenesen az Aston Martinhoz ment. Nekik megvolt minden, amire csak szükség volt, így a kifutó Vantage 4,7 literes V8-asát, annak első és hátsó tengelyét is felhasználták. Az eredmény 98 helyett 430 lóerő, 1000 kiló helyett pedig 1375. A gyorsulás is derék,

4,2 másodperc alatt pattan százra az 50:50 százalékos súlyelosztással megtervezett ki szörnyeteg.

Bukócsövet kapott, át kellett építeniük a tűzfalat és a középkonzolt is, na meg persze a kerékjáratokat, amiket karbonszálas műanyagból építettek. Ott lesz Goodwoodban, így az idei autók listája is elég masszív.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?