Nem vicc: Jaguarral üldözhet a román rendőrség

Fél évig szolgál egy Jaguar XFR a román zsaruknál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem új hír, hogy komoly reklámértéket adhat a rendőrség, ezt lovagolja meg a román Jaguar-importőr.

Míg Németországban már hagyománya van a BMW rendőrautóinak, s a bajorok teljesen tisztában is vannak azzal, hogy komoly reklámértéket jelent, s a márkaimidzs építéséhez is jelentősen hozzájárul bármely, a rendőrségnél szolgáló autójuk, Kelet-Európában még nem túlzottan megszokott a prémium rendőrautó. Audival - az Audi Hungária által adományozott TT sportkocsikkal - már itthon is találkozhattunk, ám jellemzőbbek a tömegmodellek. Így van ez a környező országokban is, bár Romániában újabban egészen exkluzív rendőrautók is felbukkannak.
Hirdetés

Tavaly egy Lotus Evora S, mint minden idők leggyorsabb, 260 km/óra feletti tempóra képes román rendőrautója érkezett a testülethez, idén pedig fél évre, 15-20 ezer kilométeres tervezett használatra egy Jaguar XFR szedánt bocsátott a Politia szolgálatára a román Jaguar-forgalmazó. Az 5,0 literes, kompresszorral töltött, 510 lóerős V8-assal hajtott hátsókerékhajtású limuzin a román bűnüldözők eddigi legerősebb autója. A 100 km/órás tempóra 4,9 másodperc alatt gyorsuló, akár 250 km/órás tempóra is képes Jag szolgálati ideje alatt nemigen lesz érdemes összetűzésbe keveredni a román rendőrséggel, az információk szerint az A1, A2, A3 autópályákon érdemes vigyázni, ugyanis ott fog "ügyelni".
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?