Nem volt elég 450 lóerő, az ABT tovább hergelte az RS5-öt

Még tovább erősítették az Audi RS5-öt az ABT-nál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az ABT évtizedek óta tuningolja az Audi legújabb modelljeit, nincs más, aki jobban értene hozzájuk. Az RS5-öt több lépcsőben is tuningolják, megérkezett a legdurvább, az RS5-R.


Az ABT az egyik legismertebb tuningműhely, szoros kapcsolatot ápolnak az Audival, így már évtizedek óta kapják meg a legújabb modelleket azért, hogy még erősebbet csinálhassanak belőlük. Az új RS5 is landolt a műhelyükben, tavaly meg is érkezett az 510 lóerőre húzott verzió, ám úgy tűnik, maradt még bőven tartalék a hergelt sportkocsiban. A Porsche Panamerából is ismert duplaturbós V6-os motor alapból 450 lóerőt és 600 Nm nyomatékot teljesít, amivel 3,9 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t.

Hirdetés
Az ABT második lépcsős tuningkészletével 530 lóerőre és 690 Nm nyomatékra növelik a motor teljesítményét, amivel három tized másodpercet javítanak a 100-as sprintidején. A jobb úttartás érdekében nagyobb felniket kap, az ABT saját tervezésű 21 colos felnijeire 275/25 ZR1 méretű abroncsok kerülnek. A külső is minimálisan változik, kap egy szénszálas toldatot az első lökhárító, egy RS5-R feliratút a diffúzor és az első lökhárító szélére is kerülnek kis karbon kiegészítők. A fényezés ezen az autón a gyári Sonoma Green, amin vétek is lenne változtatni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?