Nemcsak a neve játékos: önmagát vezetheti az Audi AI:me

Újabb tanulmányautóval rukkol elő az Audi Sanghajban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A négykarikás márka a mesterséges intelligencia segítségével tervez önvezető autót.

Az Audi legutolsó, a Genfi Autószalonon bemutatott tanulmányautója az Audi Q4 E-Tron volt, egy elektromos crossover, ami 2020-2021-ben kerülhet forgalomba. Azonban az AI:me korántsem egy tipikus, tömeggyártásra alkalmas koncepciónak tűnik, sokkal inkább egy jövőbemutató fejlesztésnek.
Hirdetés
A márka sajtóközleménye szerint a tanulmány az április 15-én kezdődő Sanghaji Autószalonon fedi fel magát, több műszaki paraméterével egyetemben. Jelenleg ugyanis elég gyér a rendelkezésre álló információik tárháza. Csupán néhány előzetes skiccet nézhetünk meg, amiből túl sok minden nem derül ki a várható formavilágon és a műszerfal esetleges elrendezésén kívül. Mindössze annyit tudni az AI:me-ről, hogy a jövő megavárosainak közlekedését próbálják majd áthidalni vele. Erre például a teljes egészében automatizált rendszerek és a mesterséges intelligenciával párosított önvezetés nyújthat megoldást. Ennek érdekében a kormány mögött egy masszív képernyő kapott helyet minden fontos infóval, de az is előfordulhat, hogy az önvezető jellegre apellálva, a kormány például visszacsúsztatható lehet majd, ha egyáltalán jelen lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?