Nemsokára tényleg jön a VW Golf R, és erősebb is lesz

420 lóerő lesz a Volkswagen Golf R 2016-ban megjelenő szériaváltozata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyéves már a VW Golf R 400 lóerős koncepciója. Egy gyári forrás megerősítette, szériába fog kerülni, sőt, még erősebb is kehet.


Egy éve tüzelte fel rajongóit a Volkswagen a Golf R 400 prototípussal, most meg itt a legújabb bejelentés róla: elkészül és erősebb is lesz. Tavaly áprilisban, a Pekingi Autószalon egyik nagy sztárja volt az R 400 koncepció, amit kétliteres turbómotorral és összkerékhajtással álmodtak meg. Nevében a végzete, kerek 400 lóerősre és 450 newtonméter nyomaték leadására méretezték. Azóta több hírben felmerült, hogy elkészül, vagy sem, illetve, hogy milyen is lesz, de most a leghitelesebb forrásból, egy gyári embertől hallhattunk róla.
Hirdetés


Heinz-Jakob Neusser, a VW csoport hajtásláncok fejlesztéséért felelős vezetője egy interjúban azt mondta, hogy meg fogják csinálni az autót, sőt, már dolgoznak is rajta. Többet nem árult el, de a brit Car szerint erősebb is lesz a koncepciónál, az ő forrásuk szerint 420 lóerősnek várhatjuk. A showautóba hatfokozatú DSG váltót építettek, de még keresik a végleges megoldást, amivel elbír ekkora nyomatékot és egy összkerékhajtást is. A neve Golf R 420-ra módosulna, a bemutatót talán már az őszi Frankfurti Autószalonon megtarthatnák, és 2016-tól kezdődhetne a gyártás.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?