Nemzeti Corvette Múzeum: nyolc autó hullott a víznyelőbe

Nyolc Corvette-ritkaság zuhant egy víznyelőbe Kentuckyban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem, itthon Nemzeti Corvette Múzeum még nincs, az Egyesült Államok Kentucky Államában, Bowling Greenben azonban van. Ott történt minap óriási szerencsétlenség.

Nyolc ritka, kiállítási sportautó zuhant bele szerda reggel a Nemzeti Corvette Múzeumban (National Corvette Museum) beszakadt víznyelőbe a Kentucky állambeli Bowling Greenben - adta hírül az MTI. A balesetben senki sem sérült meg, az anyagi kár azonban több mint jelentős. A 12 méter átmérőjű, 6-9 méter mély gödör a múzeum Skydome elnevezésű épületében keletkezett. A létesítmény nem fogad látogatókat, a múzeum épületeinek szerkezetét statikusok vizsgálják.
Hirdetés
A víznyelőbe zuhant Chevrolet Corvette-ek közül hat a múzeum tulajdona, kettőt pedig - egy 1993 ZR-1 Spydert és egy 2009-es ZR1 Blue Devilt - a General Motors adott kölcsön. A sérült autók mindegyike igazi kuriózum, köztük van egy 1962-es fekete Corvette, egy 1984-es versenyfelvezető autó, az 1992-es, egymilliomodik fehér Corvette, egy 1993-as rubinpiros 40. évfordulós Corvette, egy 2001-es Mallett Hammer Z06-os Corvette és a 2009-es, 1 millió 500 ezredik Corvette.
Az 1953 óta gyártott sportautó 1981 óta készül Bowling Greenben, a múzeum tehát nem véletlenül ott található.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?