Népszerűbb lehet az új karosszériával a Cruze, mint lépcsős hátúként

Ötajtós Chevrolet Cruze jön Párizsba

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Könnyen pakolható és bővíthető csomagtérre számíthatnak az ötajtós Chevrolet Cruze használók. De még nem az idén.

A Lacettinél teljesen egyedi volt az ötajtós karosszéria, a Cruze esetén csak a B oszlopnál kezdődnek az eltérések. Lágy ívben végződik az oldalablak, a C oszlop formája nagyon erősen emlékeztet az új Astra hasonló elemére. Összetéveszteni azonban nem lehet a két autót, a Chevrolet lámpái nem nyúlnak át a csomagtér-fedélre, és annak egy nagyon is erősen megformált pereme van. A karosszéria eleje várhatóan nem változik a lépcsős hátúhoz képest, azonban a tanulmány esetén figyelemfelkeltés céljából használt LED-es menetfények lehet, hogy alapfelszerelésnek számítanak majd, amikor elkészül a végleges autó. Párizsban még csak tanulmányként lesz látható az autó, ezt a példányt elviszik még majd Los Angelesbe és Detroitba is, a sorozatgyártású változat Genfben várható, a forgalmazás meg a jövő nyáron.
Az új karosszériaváltozattól igazi áttörést remél a dél-koreai Chevrolet, hiszen annak ellenére, hogy csak lépcsős hátú karosszériával kínálják, a Cruze a legnépszerűbb autója, nemrég átvette a vezetést az Aveo modellcsaládtól. Az ötajtós karosszériaváltozat várhatóan népszerűbb lesz majd Európában, mint a négyajtós, nem utolsó sorban a praktikusabb csomagtere miatt. Az alaphelyzetben 400 literes csomagteret a 60/40 arányban osztott hátsó ülés ledöntésével lehet tovább bővíteni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?