New Yorkból jöhet a zöld rendszámos Toyota Prius

Mindjárt debütál Toyota Prius PHV

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az alapjait adó szériától a korábban látottnál jobban elkülönülő dizájnt ígér az új Prius konnektorból tölthető változata.


Eddig is sejteni lehetett, hogy a Toyota a Prius legjelentősebb piacán, az Egyesült Államokban mutatja be annak konnektorból tölthető, Plug-in Hybrid verzióját, most pedig úgy tűnik, hogy a sajtó számára ma nyíló New York-i Autószalonon lesz a premier.
Hirdetés
Az előző (és egyben első) plug-in kiadással szemben a konnektoros Prius egészen egyedi, pontosabban az alapjául szolgáló modellétől egészen eltérő, sokkal inkább az üzemanyagcellás Miraira emlékeztető orr- és farkiképzést kap; a Toyota ugyanis belátta, hogy sokkalta sikeresebb lehet a modell, ha első pillantásra is megkülönböztethető lesz a nála jóval olcsóbb Priustól.
Gyári kép most még nincs a Prius PHV verziójáról, a japán MagX azonban megrajzolta elképzelését, amiről zárosan ki fog derülni, hogy helyes volt-e. Míg az új, negyedik generációs Prius már itthon is kapható, a korábbinál jóval nagyobb, 50 kilométer körüli emissziómentes hatótávot ígérő konnektoros piaci megjelenése csak az év vége felé várható a hazai piacon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?