Nézd meg, hogyan tették betonfalba a legújabb Corvette-et!

Detroitban, a GM tornyainak közelében zúzták le az új ZR1-et

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mit ér az erő ha nem uralod? A detroiti IndyCar hétvége második versenyén a betonfalban érte a végzet a Corvette biztonsági autót.


Ritka látvány, amikor egy autóversenyen a biztonsági autó keveredik bajba, ám az elmúlt hétvégén Detroitban pontosan ilyesmit láthattak az IndyCar nézői. Nem is olyan régen írtuk meg, hogy az új Corvette ZR1 - amely az Indy 500 biztonsági autójaként debütált – erősebb, mint maguk a versenyautók[/url], amelyeknek a tempót diktálja. Most úgy tűnik, megbosszulta magát ez a brutális erő.
Hirdetés

Persze nem egy profi versenyző vezette az autót. Az IndyCar sorozatban megszokott, hogy a rajt előtt a felvezető autót egy helyi híresség vezeti, azután a versenyen már tényleg egy korábbi vagy épp még aktív versenyző ül a kormánykerék mögé, hiszen a futam alatt fontos, hogy gyorsan és magabiztosan lépjen pályára a pace car. Detroitban viszont a General Motors egyik részlegének alelnöke, Mark Reuss vezette (volna) fel a rajthoz a versenyautókat, ám rögtön az első kanyarban eldobta a 755 lóerővel és majdnem 1000 Nm forgatónyomatékkal rendelkező sportautót. A baki azonban óriási reklámot eredményezett a Chevynek! Az Apex Marketing Group számításai szerint az ütközés hetvenszer nagyobb figyelmet irányított a Chevrolet márkára, mint az egy nappal korábbi első futam teljes egészében. Ezt megpróbálták pénzben is kifejezni, így a becslésük alapján hétfőre már annyit szerepelt a sajtóban a márkanév, amennyi megjelenést 3,5 millió dollárért tudtak volna vásárolni. Ráadásul egyre többen fedezik fel és írják meg az esetet, szóval ez a szám folyamatosan nő.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?