Nézd meg, hogyan törik a Tesla Model 3!

Öt csillagot szerzett a törésteszten a Tesla Model 3

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az amerikai NHTSA töréstesztjén érdemelte ki az öt csillagot a Tesla Model 3.


Elon Musk már a törésteszt előtt magabiztosan állította, hogy a Tesla Model 3 nagyon jó eredményt fog elérni. Sőt, egyenesen azt állította, hogy a valaha összetört legbiztonságosabb autónak nyilvánítják majd az NHTSA vizsgálata végén. Utóbbi kijelentése talán kissé túlzó, ám a magabiztossága nem volt véletlen, a Model 3 valóban jól szerepelt és öt csillagot gyűjtött be. A frontális ütközést 35 mérföld/órával végezték és mind a vezető, mind a mellette ülő utas (illetve próbabábu) biztonságban megúszta a zúzást.
Oldalütközésnél vizsgálták egy másik autó becsapódását és az oszlopnak csattanást is. Mindkét esetben jól vizsgázott az autó és az elöl, illetve a hátul ülő bábuk sem mutattak veszélyes sérüléseket. Ugyanígy a borulás során is jól szerepelt a Model 3.
Hirdetés

Most már csak a termelést kell felgyorsítania a Teslának, hogy az autó iránti keresletet ki tudja elégíteni, hiszen ez a típus lehet a kulcs a profitábilis működéshez. A legutóbbi hírek alapján már heti 5000 autóra futtatták fel a termelést.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?