Nézd meg, milyen menő lesz az új Kia Sportage!

Még idén érkezik a Kia Sportage ötödik generációja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A most futó negyedik generáció sem tűnik öregnek, de itt az új, ötödik nemzedék is a Kia Sportage kínálatában, ősszel érkezik.

Egyáltalán nem tűnik korosnak a jelenlegi, negyedik generációs Kia Sportage, de igaz, hogy már 6 éve fut, maga a Sportage pedig 28 éve van piacon. Az első még Mazda-alapokon érkezett, ennek azonban már rég nincs nyoma, a Sportage már a második generációtól teljesen saját termék, a Hyundai Tucsonnal közös alapokon. Így lesz ez most is, annyi újítással, hogy az Egyesült Államok és Európa piaca eltérő verziót fog kapni. Az előzetes tervek és spekulációk után egyelőre az USA-kivitel formáját láthatjuk, a "miénk" majd ősszel debütál, de már az idei évben piacra ígérik azt is. Az új Sportage - azon túl, hogy már a Kia új logóját hordja - vonalaival az EV6-tól megismert dizájnvilágot viszi tovább. Főként farával, a forma egésze amúgy összetettebb. Hűtőmaszkját már digitális tigris-arcnak mondják, arra pedig látványos bumerángként kerültek a LED menetfények. Alighanem az összes külső világítótest LED-es lesz. Az emelkedő övvonal és a felső ablakívek hátul, a C-oszlopon egy felszereltségtől függő színű betétben futnak össze. A Sportage most először fekete, kontrasztos tetőt is kaphat majd, a kínálatnak pedig egy egyedi lökhárítós X-Line csúcsverzió is része lesz.
Hirdetés
Utasterében kéttónusú, például világos bézs-kék árnyalatú, prémium minőségű kárpitozást és dupla kijelzős, teljesen digitális műszerfalat, a középkonzolon egy kiemelkedő pulton a váltóhoz a Sorentóból ismerthez hasonló, de annál kecsesebb körkapcsolót tartogat az új Sportage. Az X-Line steppelt Nappa bőrt és fémbetéteket is adhat, így nagyon úgy tűnik, hogy a Sorento után a Sportage is szintet lép.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?