Nincs ennél olcsóbb Lamborghini Countach

Szia Uram, foglalkozós Lamborghini érdekel?

Fájdalmasan sok munkára és rengeteg pénzre lesz szükség a Countach helyreállításához, de még ilyen állapotban sem olcsó a veterán Lamborghini.

Nemrég számoltunk be róla, hogy új életre kel a Countach név. Az új köntösbe csomagolt sportkocsi fényéből az elődre is jut néhány lumen, így mostanában megszaporodtak az árverésre bocsátott Countachok. Az új modellből mindössze 112 példány készül, így nem meglepő, hogy már el is kelt az összes, pedig a gyártás csak jövőre indul.
Hirdetés
Aki lemaradt az újról, az egy régi példánnyal vigasztalódhat, amelyek jellemzően árverésen cserélnek gazdát. Ez a példány is aukción keresi új tulajdonosát, az állapota viszont különlegesen rossz. Az 1982-es évjáratú LP 500 S 2008-ig viszonylag jó állapotban volt, ekkor került be egy karosszériaműhelybe, ahol el is kezdtek dolgozni az autón. A vállalkozás időközben csődbe ment, így maradt szétszedett és fényezés nélküli állapotban a sportkocsi. Az eladó szerint az autónak összes alkatrésze megvan, ami szerencse, egy Countach ajtó nem lesz a sarki bontóban. A komplett autó fényezése és az összeszerelés az új vevőre vár, és persze némi bosszúságra is kell számítani, ha néhány apróság mégis elveszett az idők folyamán. A szomorú állapotban lévő Countach egy földi halandó számára így sem olcsó. Becslések szerint félig szétszedve is átszámítva 75 millió forintot érhet, szép állapotban viszont ennek dupláját kérik ezért a típusért.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?