Nincs ilyen menő VW up! az autómegosztók flottájában

Nincs V12, sem elképesztő gyorsulás, mégis kívánatos a tuningolt Volkswagen up!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A miniautók nem éppen a legkedveltebb kategória a tuningolók körében, ennek ellenére a Vilner Garage műhelyébe pont a legkisebb Volkswagen sportos verziója érkezett.

A Volkswagen up! GTI 2018-as megjelenése azért tömegeket nem vonzott be a szalonokba, lévén egy 7 millió forint körüli összegbe kerülő hároamajtós miniről van szó. A tesztelők tetszését viszont olyannyira elnyerte a sportos apróság, hogy rögtön a Golf GTI-hez kezdték hasonlítani. Persze nem a mostani, 250 lóerő körüli modellhez, inkább az 1975-ben debütált egyes Golf GTI szellemi utódjának tekinthető a fürge up!. Az akkori Golf lényegében az up! méretében készült, a befecskendezős, 1,8 literes négyhengeres szintén bő száz lóerős teljesítménnyel és dinamikával mozgatta a könnyű Golfot, a háromajtós felépítéséről és a kockás ülésekről nem is beszélve.
Hirdetés
Egy up! GTI tulajdonos viszont nem elégedett meg a gyári kinézettel, még feltűnőbb kisautóra vágyott, amiben a Vilner Garage szíves örömest segített. Első pillantásra egy vagányul megvadított up! néz vissza a képekről, jobban megnézve viszont nem igazán távolodott el a gyári állapotától a GTI. Úgy tűnik, hogy a tulajdonos alapvetően elégedett volt a külsővel, csak egy kis extra kinézetre vágyott. A Vilner ezért nem módosított semmilyen elemet, csupán a fényezésen dolgozott. A tuningcég azt nem közölte, hogy milyen színű up! gurult be a műhelybe, de a különleges motívumok az ő kezük munkáját dicsérik. Az átdizájnolás olyan szempontból is érdekes, hogy nincs mindig szükség új elemekre, csupán néhány grafikai megoldás is mennyit képes dobni a külsőn.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?